magyar english
Múltvadász családfakutatás Mindenkinek
Családtörténeti Kutató Iroda
Tel: +36 30 / 369-5400
Családfa
'A legutolsó koldusnak is ugyanolyan régi családja van, mint a királynak, csak éppen nem tartották érdemesnek feljegyezni."
Wertner Mór (1849-1921)
E-mail: info@csaladfa-kutatas.eu
családfakutatás
Családfakutatás kezdőoldal Bemutatkozás Szolgáltatások Kutatás eredménye Díjanik, számítások Online rendelés Elérhetőségeink, kapcsolatfelvétel, üzenetküldés
családfakutatás
Kezdőoldal
családfa kutatás
Bemutatkozás
családfakutatás
Szolgáltatások
családfa kutatás
Családfa kutatás folyamata
családfakutatás
Családfakutatás eredménye
családfa kutatás
Árak
családfakutatás
Referenciák
családfa kutatás
Források és linkek
családfakutatás
Garancia
családfa kutatás
Adatvédelem
családfakutatás
Vendégkönyv
családfa kutatás
Ajánlatkérés
családfakutatás
Elérhetőség

Szolgáltatások

családfakutatás

Az ősök iránti érdeklődésnek számtalan motivációja lehet. Egy régi családi legenda, egy apáról fiúra szálló történet, egy fiókban lapuló feljegyzés, egy nemesi oklevél vagy egy megsárgult fénykép. De az érdeklődés oka lehet a puszta kíváncsiság is. Sokan vagyunk, akik szeretnénk megtudni, honnan jöttünk, kik voltak, milyen utat jártak be elődeink.

Amennyiben úgy érzi, ezek a sorok Önről is szólnak, kérem, tekintse át, milyen szolgáltatásokat kínálok ügyfeleimnek. A kutatást minden esetben a megrendelő igényei szerint végzem. A családfa kutatása eszerint lehet klasszikus értelemben vett családfakutatás, amely egyetlen ős összes leszármazottját térképezi fel, és ábrázolja egy időben felénk terebélyesedő ágrajzon, és lehet ennek a fordítottja (ősfa), amely egyetlen ember összes egyenes ági felmenőjét tárja fel. Az ősfa a családfának olyan speciális fajtája, melyen oldalágak nem szerepelnek, viszont minden egyenes ági felmenőt megjelenít. Emellett lehet végezni kutatást egyetlen ágon, de fel lehet térképezni egy kisebb közösség rokoni kapcsolatait is.

Ügyfeleim részére az alábbi szolgáltatásokat kínálom:

1.) Családfakutatás:

a.) Ősfa: Egyetlen ember minden egyenes ági felmenőjének felkutatása (a legjobb módszer arra, hogy megismerje az összes fellelhető ősét)

b.) Rokonság kutatás: Egyetlen ős leszármazottainak feltérképezése (ez a klasszikus értelemben vett családfa – az ősfa kiegészítésként is elkészülhet)

c.) Származás, eredet meghatározás: Egy vonal illetve családnév visszavezetése (pl. névviselő ág, családnévnév eredete)

2.) Családfa készítés meglévő adatok alapján:

Könyv és/vagy tabló formátumban az 1.) szerinti kutatás megrendelése esetén a csomag része, de hozott (már meglévő) adatokkal külön is megrendelhető

3.) Korábban készült családfák kiegészítése, ellenőrzése:

Tapasztalataink szerint a régebben készült családfák adatai sok esetben hiányosak, pontatlanok lehetnek. Vállaljuk elkészült családfák ellenőrzését, pontosítását és kiegészítését is.

4.) Névetimológia, néveredet kutatás:

Családnév eredetének meghatározása, jelentésének, kialakulásának felderítése, szükség esetén nyelvész szakértő bevonásával.

5.) Mikrohistória, helytörténet, local history:

Helyi közösségek kutatása, helytörténeti kutatás

Válogatás - képgaléria
ősfa kutatás
származás, eredet meghatározás
helytörténeti kutatás
Múltvadász Családfakutatás
Tel: +36 30 / 369-5400
Családfakutató Iroda